Hvilken forskjell det gjør for god design

På spørsmål om hvem du vil være når du blir voksen, har noen barn allerede en klar idé om hva fremtiden innebærer. Selv om sykepleiere, kokker, politimenn og piloter kan bli tvunget av foreldre til å bli leger, advokater, tannleger og lærere, vokser barnets talenter etter hvert som musikkonservatisme, kunst og kultur. kan gå på skole eller karriere. Informasjonsteknologi.

Noen barn (som meg selv) har det bedre med hvem de er fordi de vet hvem de er. Det var tydelig at jeg ikke hadde friidrett og var litt kløktig når det gjaldt dans. Men i motsetning til andre gutter, lyttet jeg til musikk og var en rask forfatter.

Da jeg forsto at jeg ikke var kjent med college-kurs i førskolematematikk, endret jeg fokus og vendte meg til teater, så jeg visste at det var lite håp for samlinger og kostymedesign uten talent for å male. Mine mesterklasser i verdensklasse var så dårlige (jeg kunne knapt spikre neglene i feil retning), min hensynsløse professor tilbød meg en hyggelig avtale: Hvis jeg ikke kom til resten av semesteret, ville han fortelle meg det. ville gitt B som mitt anslag.

Mens mange andre teaterretninger brenner av skuespill, var jeg ikke det. Men jeg innså etter hvert at jeg gjorde noe de ikke var. Når det var mulig, ville jeg gå på forestillinger, sitte på mørke teatre, opera teatre, se røff, lære ved å se på. De fikk ta t-banen fra Brooklyn til Manhattan (under den kubanske missilkrisen, kjøpte jeg en billett til en huseier i Camelot, og sa at hvis jeg måtte dø den helgen, ville jeg ha dødd på Broadway Theatre. Jeg bestemte meg for).

Når jeg ser tilbake, innså jeg at jeg var veldig fornøyd med å være i publikum og innså at jeg hadde fått en unik utdanning. Mens jeg satt i mørket lærte jeg mer om teater, opera og lidenskap enn jeg pleide i klassen. Da jeg begynte å skrive om operaen, ble intervjuobjektene mine overrasket over å høre ordene: "Vel, du vet hva du snakker om, så det er en chat-butikk." En gang i løpet av en mesterklasse for unge artister i Des Moines. Metro Opera introduserte meg for en sanger fra San Francisco Opera Merola-program, som fortalte studentene at de kunne hvile fordi "Han er fra oss."

Den livslange kjærligheten til teater har inspirert meg på så mange måter at teaterforestillinger av teaterartister kan skape dramatiske hendelser. Arbeidet med talentfulle artister som Boris Aronson, Oliver Smith, Jean-Pierre Ponnel og Beni Montresor kan i mine øyne skape fiktive verdener gjennom manuset og deretter forsvinne i teaterstemningen. Jeg ble rammet av svingstadiene. Til i dag vil jeg huske to fantastiske øyeblikk i teaterbelysning (Act 110 på "Shade" mens Lizzie Kerry blåste på himmelen - og åpningsrammen til "Sweet Charity").

Gwen Verdon er en søt veldedighet i 1966

Sopan Debs nylige artikkel i New York Times, "How Beetlyjuice Designs Built the Demons," gir noen gode eksempler på hva som kan oppnås av et talentfullt kreativt team. I de to neste rollene viser skjermdesignere Riccardo Hernandez (Parade, Nonsense, Carolyn eller Change) og David Korins (Hamilton, Pee-wee Herman Show, Dear Evan Hansen, Beetljuice) hvordan lidenskapen deres for kunsten utviklet seg og dannelsen av jorden. historiene deres.

Mange artister som har karrierer i nøytrale felt (David Hawk, Jim Dean, Gerald Scarfe, Hun Kaneko) har brakt talentene sine til store forestillinger. De to videoene nedenfor er et kort klipp som viser fashionistas Zandra Rhodes og Maurice Sendak for åpningsminuttene for filmen The Magic Flute.

Mitt besøk i mange års liveopptredener, så vel som teaterhistorien som kunstform, har gitt meg verdifull innsikt i hvordan historisk designerkreativitet fungerer og hvordan nye teknologier (som digitale kart) har blitt uvurderlige verktøy for handel.

Settdesign står ofte overfor budsjettmessige begrensninger (spesielt der mindre teaterselskaper er involvert). Drama kan samles i en eller flere samlinger for forestillinger hjemme eller i leiligheter ("Odd Couple", Other Desert Cities, August: Who's Afraid of Osage County, Virginia Woolf) . rom. I nyere tid kan magiske kombinasjonsprojeksjoner, video og digitale kart for dramaer som dekker historie, få det teaterscenariet til å se større og lysere ut enn å bare forestille seg et manus.

To nyere fru-produkter har omtalt hvordan designerne deres bidro til å løse hvert dramas historiefortelling. Selv om de er iscenesatt av regionale selskaper på motsatt side av bukten, gir disse to forestillingene en interessant kontrast: den ene handler om forfølgelsen av jøder som "den andre" under andre verdenskrig. Den andre saken var at etter andre verdenskrig ble palestinere forfulgt av jødene som "noen andre."

* * * * * Ekstra

Den amerikansk-palestinsk-irske dramatikeren Hannah Khalils sensasjonelle drama, "Scenes Up to 71", produseres for tiden av Golden Rope-produsentene på Potrero-scenen (et intimt show med familie- og politiske dramaer mellom Israel og palestinerne). konflikter). Som Khalil skrev:

"Jeg er glad for å se arabere på scenen. Misforstå meg ikke; jeg elsker arabere (faen, min far er Palestina), men hvorfor blir vi alltid fremstilt på de smaleste måtene? Mødre, steinhuggere og gråt Jeg så en plakat for et amerikansk-arabisk komedieshow, på taggen: "Jeg er ikke terrorist, men jeg spilte på TV." Jeg tenkte, smart. Utsett stereotypier. Jeg var hjertebrodd for de fantastiske arabiske skuespillerne som måtte levere selvmord på hvert show. Mitt første skuespill om Palestina (Plan D) ble vist i London i 2010. Denne filmen ble produsert av palestinere som bodde i Israel i løpet av 1948. skrevet på grunnlag av deres vitnesbyrd og forteller hva som skjer med en fiktiv familie. "
Den palestinsk-irske dramatikeren Hannah Khalil
“Det som forundrer meg og er at mange mennesker (den palestinske i diasporaen) har vendt seg til meg for å fortelle historien sin: hva som skjedde med dem, deres familie, hva som skjer nå, hver dag. , Å leve under yrke og hvilke historier de har! Underveis, drama og mørk, mørk, tørr humor Hva slags kilde jeg fikk, men hvordan du kan fortelle alle disse eventyrene "Mange, hvis jeg skriver hvert av skuespillene, vil det være mitt liv. Jeg håper at jeg i fremtiden ikke gidder å se arabere på scenen, fordi de blir fremstilt som virkelige, virkelige mennesker mot terrorister."
Hannah Khalils skuespill fra 2010, Plan D (Foto med tillatelse av Curtis Brown)

I følge historiker Walid Khalidi, ble "Plan D kalt den israelske dalet-planen, som førte til ødeleggelse av det palestinske arabiske samfunnet og utvisning og fattigdom av flertallet av de palestinske araberne. Staten skulle stiftes.

Khalils drama (som han omtalte som '68 Years in London 'i 2016) beskrives av dramatikeren som "en episk skildring av det palestinske livet invadert". Som direktør Michael Malek Najjar påpeker, er en collage av scener både minneverdig og minneverdig. “Det gjenspeiler gradvis og forsiktig fjerning av Palestina fra bosetninger på kartet av bosetninger, murer og motorveier. Det Palestina fremdeles husker er en gammel berglandsby fylt med oliventrær, et land rikt med tradisjonell livsstil. "

Fordi Khalils manus utviklet seg gjennom mange vignetter som har eksistert i flere tiår siden 14. mai 1948 (da David Ben-Gurion kunngjorde etter andre verdenskrig at en ny jødisk stat skulle hete Israel), er det lett for publikum. tapt i en historisk kamp som kan være veldig slitsom etter hvert. Det han spiller er veldig viktig i det nåværende politiske klimaet (republikanere klandrer Amerika for ikke å ha nok hvis de ikke støtter Israel med de samme patriotiske følelsene for hjemlandet). Kort sagt, det er mer sannsynlig at folk åpner seg for det palestinske folket enn bare å se på statistikk eller den "andre".

71 * Årets scener

Gruppen på ni inkluderer skuespillere rundt bukten (Marisa Darabi, Afif Hussein, Nida Khalil, Dean Koya, Kaleel Lopez, Rasha Muhammad, Lawrence Radecker, Adam El-Sharkawi og Ayla Yarkut). Som Torange Yegazariyan (grunnlegger og kunstnerisk leder av Golden Threads Productions) bemerker:

"Hvorfor er fortellingen om Palestina så politisert i USA?" Så mange kunst- og kunstutstillinger ble avlyst. Hva er det som truer palestinernes liv? Hva med musikken, latteren og språket deres? Det er bare et spill som sier: "Her er vi, uansett." "

James Ards lyddesign, belysning av Kessie Barnes, drakter fra Brook Jennings og en enkel samling av Mikiko Wesugi, Erin Gillies spådommer gir limet som holder Khalils spill. Utøverne er forskjellige i styrke, kvinner er mye bedre enn menn.

De 71 * år lange forestillingene fortsetter 5. mai på Potrero Stage (klikk her for å kjøpe billetter).

* * * I mitt hjerte

På Walnut Creek er "Ann Frank's Diary" filmet av Center Rep Frances Goodrich og Albert Hackett og tilpasset av Wendy Kesselman. Lenge før universitetene tilbød Holocauststudier, ble Ann Franks dagbok brukt som et læremiddel. Som mange amerikanske studenter var jeg på videregående, og i 1959 så jeg Millie Perkins, Joseph Shieldkrat, Shelley Winters, Lou Jacoby, Ed Wein og Richard Beymer. I følge regissør Timothy Node, så jeg først forestillingen på scenen.

Handlingen finner sted under andre verdenskrig, da familiene Frank og Van Daan får trygge tilfluktssteder i tillegg til et kontorbygg i Amsterdam. Når nazistene flytter til Frankrike, er det alvorlige grunner til å frykte liv for nederlandske jøder. For noen har oppvekst av urfolksfamilier tatt motet til å skjule jødiske familier for Hitlers styrker.

Monique Hafen Adams, Victor Talmadge, Maya Mikhail Sherer og Marcia Pizzo Diary of Anna Frank (Foto: Mellophoto.com)

Dramatens viktigste funksjon er å skape et miljø der en designer kan ha to familier, som bor i en liten plass under trappen som fører fra kjøkkenet / rommet til trappene. Som alltid skapte den talentfulle Nina Ball (som utmerket seg i å skape scenen med gåter som et puslespill) nok lekeplasser til å skille skuespillere som Monica Hafen Adams (Anne), som Monike Hafen Adams (Anne) de vil ha øyeblikkene selv eller bare nok. plass til å samhandle med en eller to andre tegn. Ballballen lar også publikum forstå hvor vanskelig det er å gjemme seg, selv uten vegger, og hvor vanskelig det er å holde personlige grenser under så strenge forhold.

Nina Ball forberedt på Anne Frank Diary (Foto av Mellophoto.com)

Med Jessie Amorosos kjole, Kurt Landismans lys og Teddie Hulskers vokal- og projeksjonsdesign, har Center Rep skapt et flott produkt som har blitt velsignet av en imponerende gruppe lokale skuespillere. Annes foreldre (Victor Talmadge og Marcia Pizzo), samt Mr. og Van Daan (Michael Butler og Dominic Lozano), har opplevd økende spenning på grunn av å bo i lignende kvartaler.

Ann Franks dagbok (Foto av Mellophoto.com)

En skarp kontrast til Anns naive optimisme antydes av Maines søster, Maygel Sheral, og Kevin Singer, som Marvot. Maksimal utnyttelse av biroller, som Paul Plains Mr. Kraler, Alison Quin og Miep Gies, og Albert Dussel, en tannlege som Michael Patrick Gaffney

Dominic Lozano (Fru Van Daan) og Monica Hafen Adams (Ann) Diary of Anna Frank (foto: Mellophoto.com)

Hendelsene som er avbildet på scenen kan redusere virkningen av nazistene som tok heltene med stykket til Auschwitz nesten 75 år senere (selv om britiske og amerikanske styrker landet på strendene i Normandie). Ann Franks dagbok gjenstår i disse vanskelige tider. ICE- og CBP-staben har hatt et godt vann med samlingen av udokumenterte innvandrere (så vel som sentrale asylsøkere) og Stephen Millers ønske om å utvikle og implementere en mer sadistisk innvandringspolitikk som tidligere ble kalt "fritt og hjemland" . "de modiges hjem" er ingen garanti for at uskyldige mennesker blir målrettet som "andre" (noen er bur i burene nær den sørlige grensen) og vil ikke møte den brutale grusomheten i løpet av våre liv.

Michael Patrick Gaffneys Diary of Ann Frank som Mr. Dussel (foto: Mellophoto.com)

Ann Franks dagbok går gjennom 28. april på Leshher Arts Center (klikk her for å kjøpe billetter).

Opprinnelig lagt ut på myculturallandscape.blogspot.com 15. april 2019.